Problems with HV1.0 and HV1.1

Support for the Uninterruptible Power Supply
with Peripherals and I2C control Interface
Raspberry Pi® B+, A+, B, and A

Problems with HV1.0 and HV1.1

Postby Jannis » Sat Sep 02, 2017 10:16 pm

I own 2x HV1.0 and 1x HV1.1. At least two of them show problems with the I2C communication. Setting values does not work and read values make no sense. Before I continue with my analysis including a fresh Raspbian install on the Raspberry Pi B+ I would like to ask which is the most stable firmware for HV1.0 and HV1.1? Which python pico status script is compatible to that firmware?
Jannis
 
Posts: 43
Joined: Mon Aug 31, 2015 9:17 pm

Re: Problems with HV1.0 and HV1.1

Postby Pimaster » Sun Sep 03, 2017 9:56 pm

Hi,
This is problem with new kernel of 4.9. We are working on it, provide a solution for the HV3.0 however still not satisfied with it. Please use until we release new firmware the below solutions invited by other users, on our site working well. Raspberry Pi Org changed completely how they are clocking the I2C, and many times are reading 0xff. However both solutions provided here are working well, until we will solve it completely with the new firmware

viewtopic.php?f=12&t=7138#p11834
Warmest Regards
PiM
---
Designing with Mentor Graphics PADS - www.pads.com
Please read and follow the PiForum rules
http://www.forum.pimodules.com/viewtopic.php?f=13&t=196
---
Pimaster
Site Admin
 
Posts: 1581
Joined: Fri Sep 14, 2012 7:50 am


Return to UPS PIco

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron